INTERVJU – FRANJA ŽELIMORSKI

Nastavljamo s predstavljanjem mladih nada hrvatske atletike. Franja je 18-godišnjakinja koja dolazi iz Varaždina, natječe se u disciplini bacanja koplja i članica je Atletskog kluba Sloboda Varaždin. Ova natjecateljska sezona za nju je do sada bila prilično uspješna. Pobjednica je juniorskog prvenstva Balkana (Rumunjska) s osobnim rekordom od 53,44 m, a potom se i na seniorskom prvenstvu Hrvatske okitila zlatom. Nešto slabiji nastup s Europskog juniorskog prvenstva u Italiji pokušat će popraviti na ovogodišnjem izdanju Hanžekovićevoga memorijala, gdje će se natjecati sa zlatnom olimpijkom Sarom Kolak i ostalim vrhunskim atletičarkama…

 

Kako si se počela baviti atletikom, odnosno bacanjem koplja?

Atletikom sam se počela baviti s navršenih 10 godina. Prvo sam krenula u atletsku školu gdje smo često znali bacati vortex raketu. Bila sam iznenađujuće dobra u tome pa su me treneri usmjerili prema disciplini bacanja koplja.

 

Koliko puta treniraš tjedno i koliko ti treninzi prosječno traju?

Treniram 5 puta tjedno, a treninzi mi traju oko 2 sata.

 

Nastupit ćeš na ovogodišnjem izdanju Hanžekovićevog memorijala. Dva velika natjecanja su iza tebe, juniorsko Prvenstvo Balkana i Europsko juniorsko prvenstvo. U kakvoj si formi i što ovaj nastup znači za tebe?

Ove sezone smo tempirali formu za Prvenstvo Balkana i za Europsko juniorsko prvenstvo te sam tada bila u najboljoj formi, ali nakon tih natjecanja nisam prestala trenirati pa smatram da ću na Hanžekovićevom memorijalu uspjeti baciti željeni rezultat. Velika mi je čast što ću se natjecati sa Sarom Kolak i ostalim svjetski poznatim bacačicama i radi toga sam jako motivirana za taj nastup.

 

Jesi li u dosadašnjoj karijeri imala problema s ozljedama?

Do sada nisam imala problema s ozbiljnijim ozljedama i nadam se da će tako i ostati :)

 

Maturirala si u Varaždinskoj gimnaziji. Jesi li upisala neki od fakulteta? Što te još zanima osim atletike?

Velika mi je želja studirati Logopediju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Međutim, ove godine ju nisam uspjela upisati pa sam odlučila pauzirati. Za to vrijeme se planiram više posvetiti treningu i natjecanjima pa ću sljedeće godine opet pokušati upisati željeni fakultet.

 

Podijeli:

Odgovori