INTERVJU – MARKO PJACA

Predstavi nam se ukratko

Kak početi? Rođen sam u Zagrebu gdje cijeli život i živim u istom kvartu. Imam 20 godina, igram nogomet u Dinamu i za našu reprezentaciju tak da mogu reći da stvarno uživam. Živim s roditeljima, a tako malo sam doma zbog obaveza, utakmica, gostovanja i priprema da me jako rijetko vide… Kaj ja znam… To je dosta za početak (smijeh)

 

Opiši nam svoje nogometne početke i uspon do Dinama i hrvatske reprezentacije?

 

Počeo sam igrati nogomet u kvartu za ZET da bi nakon par godina dobio poziv Dinama i prešao u Nogometnu školu Modrih. Tamo sam bio neko vrijeme, a onda sam se vratio u ZET i već sa 16 godina igrao za prvu momčad. Ubrzo sam prešao u Lokomotivu, tamo također rano dobio priliku u prvoj momčadi i nakon toga prešao u Dinamo. Dalje je sve više-manje poznato.

 

Da li se sjećaš svojeg prvog gola na službenoj utakmici?

 

Sjećam se prvog gola za Dinamo; kak se ne bi sjećao. Vječno ću to pamtiti jer je to nešto o čemu svaki zagrebački dečko mašta; zabiti gol za Dinamo. Igrali smo protiv Belupa na otvaranju sezone, Ibanez je pucao i nakon gužve sam došao do lopte i zabio gol. Bio sam presretan…

 

Tko ti je najdraži suigrač iz Dinama, a tko iz reprezentacije?

 

Sve su to super dečki i u svlačionici nam je super atmosfera, a naravno da se s nekima družim i privatno; kao i svatko na svojem poslu. S Rogom sam se sprijateljio u mladoj reprezentaciji, Musa mi je cimer pa se družimo, Antola je super dečko… I tako, družimo se dosta i van svlačionice. Što se tiče reprezentacije tamo mi je dosada bio cimer Kramarić, a svi igrači su me super prihvatili i također je odlična atmosfera.

 

Kakav je osjećaj nastupati za Hrvatsku reprezentaciju?

 

Ma to je nešto posebno. Svaki sportaš na svijetu mašta o tome da će nastupati za svoju reprezentaciju i to je prije svega golema čast.

 

Što misliš koji je domet Hrvatske na Euru i tko su po tebi favoriti?

 

Imamo tešku skupinu i sigurno neće bit lako. Španjolska je jedan od favorita, a Turska i Češka su u usponu te imaju odlične momčadi. Ipak, imamo stvarno super reprezentaciju, igrače koji igraju u najboljim klubovima svijeta i siguran sam da uz malo uvijek potrebne sreće možemo napraviti pravi rezultat. Velim, bit će teško proći skupinu, ali vjerujem da imamo kvalitete to napraviti, a onda je u jednoj utakmici baš sve moguće.

 

Kakvo je stanje tvoje ozljede ramena i kada možemo očekivati tvoj potpuni oporavak?

 

Ide sve po planu i na bolje; hvala na pitanju. Vjerujem da ću biti spreman do kraja mjeseca, a možda čak i prije.

 

Tko ti je najdraži igrač (uzor) i zašto?

 

Ronaldinho… Njemu sam se divio kada sam bio klinac i gledao ga kako igra, ali i prije svega uživa na terenu. To je nešto kaj se ne može glumiti i baš ga je bio užitak gledati. Stvarno je čovjek igrao kao da se “rodio s loptom” i uživao je u tome, a pritom su i dobivali sve.

 

Koji su ti planovi za budućnost?

 

Ne gledam posebno daleko tako da mi je trenutno jedini plan što prije se oporaviti od ozljede i vratiti se na teren. Naravno, ciljevi Dinama se znaju: obraniti duplu krunu! Vjerujem da možemo to napraviti, neće nam biti lako, ali najbolji smo i možemo to potvrditi na terenu. nakon toga se okrećem Europskom prvenstvu za koje sam već rekao kaj mislim da možemo napraviti, a poslije toga…. Nećemo ići tak daleko (smijeh). Idemo redom…

 

Podijeli:

Odgovori