WIMBLEDON – ĐOKOVIĆ U FINALU!

Danas je nastavljen prekinuti susret između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Završilo je trijumfom srpskog tenisača  rezultatom 6:4, 3:6, 7:6, 4:6, 10:8 nakon 5 sati i 20 minuta nevjerojatnog tenisa.

Fantastičan prvi gem četvrtog seta trajao je 13 minuta. Đoković je imao tri šanse da napravi break, ali je Rafa spasio sve tri i na kraju uspio dobiti težak gem koji mu je donio vodstvo od 1:0.  U naredna dva gema uslijedila je serija Rafinih fantastičnih udaraca s osnovne linije. Napadao je jako i agresivno s oba krila i lako došao do breaka drugom gemu koji je potvrdio za vodstvo od 3:0. 

Tada se Novak budi, a Rafa upada u seriju neprisiljenih grešaka što rezultira s tri uzastopna gema koje dobija Novak i poravnava na 3:3.

Presudni trenutak četvrtog seta dogodio se u osmom gemu kada je Rafa stigao do dvije break lopte na servis Đokovića i iskoristio drugu te poveo s 5:3.  U gemu u kojem je Rafa servirao za set Novak je došao do tri vezane prilike za rebreak, ali ih nije iskoristio, pa je Nadal vezao pet uzastopnih poena i dobio četvrti set sa 6:3.  Početkom petog seta svjedočili smo priličnom padu u igri oba tenisača, što je bilo i razumljivo imajući u vidu intenzitet koji su nametnuli od nastavka meča. Gemovi su prolazili uglavnom u dominantnom osvajanju istih od strane servera, a prvu brejk loptu vidjeli smo u osmom gemu do koje je došao Đoković. Rafa ju je spasio odličnim servis vinerom, a onda dobio i naredna dva poena te osvojio važan gem za poravnanje od 4:4. 

U narednom gemu Novak ulazi u seriju grešaka koja Nadalu donosi dvije vezane brejk lopte koje su imale snagu meč lopti. Ipak, Novak tada pronalazi dva odlična servisa kojima ih spašava, a onda dobija i dva naredna poena za vodstvo od 5:4.  Do sljedećih brejk lopti čekalo se neko vrijeme, a onda je Nadal u 15. gemu ponovo stigao do dvije vezane prilike za brejk, ali ih je Đoković spasio sa dva odlična poena. Nadal je potom izborio i treću brejk šansu, no ponovo ju je Novak spasio, ovoga puta odličnim pasing udarcem. 

Uslijedila je serija nekoliko fantastičnih poena, gdje je Novak dolazio do break prilika, a Rafa ih spašavao, no na koncu je Novak uspio prelomiti važan gem, dobiti ga i povesti s 8:7.

U idućem gemu Novak stiže do meč lopte na servis Nadala, ali Rafa je spašava, a onda ubacuje dva sjajna servisa i spašava težak gem. Ključni break Novak pravi u 18. gemu petog seta kada dolazi do tri vezane meč lopte i koristi prvu za 27. pobjedu nad Nadalom u karijeri i plasman u finale Wimbledona!

Podijeli:

Odgovori