WIMBLEDON – NEOČEKIVANI PORAZ MARINA ČILIĆA

Nastavak susreta između Marina Čilića i Guida Pelle, koji je odgođen zbog kiše, imao je sasvim neočekivan rasplet. Argentinac je slavio sa 7:5 u petom setu i tako izbacio prošlogodišnje finalista.

Meč je trajao tri sata i 14 minuta, a prva dva seta Čilić je dominanto privodio vodi meč prema kraju. Međutim, u nastavku susreta Pella je podignuo igru, a pomogao je i Čilić s 59 neprisiljenih i osam dvostrukih pogrešaka.

Odmah na samom startu meča Čilić je pokazao nadmoć i poveo s 2:0. Do kraja seta nijednom se nije suočio s break prilikama Pelle koji nije uspio dobiti nijedan poen na Čilićev prvi servis.

Drugi je set bio još bolji za hrvatskog tenisača koji je izgubio samo jedan gem, uz tri oduzeta servisa Argentincu. Činilo se kako će Čilić lakoćom zaključiti meč u svoju korist, ali treći je set bio prilično izjednačen.

Sve do 3:3 nije bilo promjene rezultata, a tada Pella dolazi do prvih break lopti u meču, koristi treću i dolazi do vodstva, a dvoboj je u tom trenutku prekinula kiša i odgodila za četvrtak.

Nastavak meča donio je potpuno drugačije izdanje Čilića koji nikako nije uspijevao spojiti nekoliko dobrih gemova. Pella je bez većih problema, bez izgubljenog poena na servisu, zaključio treći set.

Činilo se kako će treći nositelj uspjeti u četvrtom setu lakoćom završiti meč, poveo je 3:1, ali zaredala je serija grešaka i Pella je okrenuo rezultat, stigavši do breaka prednosti. Ipak, uspio je odmah Čilić izjednačiti na 4:4, a četvrti set otišao je u 13. igru.

U tie-breaku je Čilić poveo s 2:0, ali sve do kraja seta dobiva tek jedan poen, a Pella izborio peti set. Imao je hrvatski tenisač u četvrtom gemu tri break prilike, no nije ih uspio iskoristiti. Kasnije se pokazalo kako su to bile i posljednje šanse u meču. Spasio je tri meč lopte, ali četvrtu nije uspio.

  • Wimbledon, 2. kolo: 
    Guido Pella – Marin Čilić (3) 4:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3), 7:5
Podijeli:

Odgovori